Sunday, April 26, 2015

Jubilate pühapäeva kontsert

Kõik elavad kiitku Issandat
Ps 150:
1 Halleluuja!
Kiitke Jumalat tema pühamus!
Kiitke teda tema võimsas taevalaotuses!
 

2 Kiitke teda tema vägevate tegude pärast!
Kiitke teda tema määratut suurust mööda!
 

3 Kiitke teda pasuna helidega!
Kiitke teda naabli ja kandlega!
 

4 Kiitke teda trummide ja ringtantsudega!
Kiitke teda keelpillide ja viledega!
 

5 Kiitke teda helisevate simblitega!
Kiitke teda kumisevate simblitega!
 

6 Kõik, kellel on eluõhku, kiitku Issandat!
Halleluuja!
 

On pühapäev, Jubilate pühapäev. Kõikjal toimuvad jumalateenistused Looja kiituseks. Kristlik kirik pühitseb rõõmustades Issanda ülestõusmist. Kose kirikus lõppes äsja jumalateenistus, kus osalesid ka Kose Naiskodukaitse liikmed. Mälestati iseseisvumisaja veterane, igavikuteele lahkunud naiskodukaitsjaid aga ka meie varalahkunud õpetajat Mare Palgit. On saanud heaks traditsiooniks, et Naiskodukaitse liikmed osalevad aprillikuus ühiselt kirikus teenistusel, tänades Loojat. Sellele järgnevalt kaetakse pastoraati kohvilaud ja kõneldakse enda tegemistest. Nii toimus ka sel korral. Hea on teada, et riigil on kaitsevõime ka tänu vabatahtlikele pisutki suurem. Me keegi ei ihka sõda ja vaenu, ometi võib kurjus ja selle hävitavad väljundid olla meile lähemal kui eeldame. Me ei tohi karta, vaid peame olema valmis kaitsma oma lähedasi ja kodumaad. 

Jeesus juhtis meid nägema lahkumisele järgnevat rõõmu ja õpetas mõistma selle sõnumi olemust. Kui sõnadest jääb vahel puudu, mõistmaks jumaliku sõnumi selgust, siis tuleb appi muusika. 
Jubilate pühapäevakirik täitus tütarlastekoor Ellerhein poolt esitatavate helidega eriliselt kaunilt ja kaasakiskuvalt. Helid rivistusid harmooniliselt nagu uduõrnad pilved vaid mõni päev tagasi Tartu maanteel, ökoviadukti kohal. 
Kirikukontserdil, mis oli kui jätkuv tänu ja palve Loojale, tundus, et taevas on langenud maapeale koos kõikide inglitega. Kas Sa oled vahel tunnetanud muusikat südamega nii, et see täitub ühtäkki vaid rõõmu ja kergusega? Kergusega, mis tõstab Sind kõrgele maisest reaalsusest, tema muredest ja valust. Et toimub lähenemine. Just seda suutis oma muusikaga Ellerhein, vaatamata sellele, et lauluhäältele ei mõju 6 kraadine õhutemperatuur just soosivalt. Jeesus julgustas oma jüngreid: "Teie süda ärgu ehmugu! Uskuge Jumalasse ja uskuge minusse!" (Jh 14:1). Rõõmustagem siis üheskoos rõõmsatega, halleluuja!
A

No comments:

Post a Comment