Monday, April 13, 2015

Koguduse õpetajaks valiti TAUNO KIBUR


Koguduse nõukogu kogunes õpetaja valimiseks  12.aprillil AD 2015 Kose pastoraadis. Koosolekut juhatas praost Jaanus Jalakas. Nõukogu otsus oli üksmeelne – kõik 7 kohalviibinud nõukogu hääleõiguslikku liiget andsid oma toetushääle  Taunole. Õpetajakandidaate oli kokku kaks. Teine kandidaat oli  Jaanus Klaas.  
Tauno Kiburi esimeseks kutsujaks koguduse juurde oli koguduse eelmine õpetaja Mare Palgi, kelle maine teekond katkes möödunud aasta 3.novembri hilisõhtul. Tauno viis läbi  jumalateenistusi Kosel siis, kui koguduse õpetaja  Mare oli viimaseid kuid oma esimese lapse ootel. Tauno oli 2004 aastal Ida-Harju praostkonna vikaarõpetaja, aastatel 2011 – 2013  Ida-Harju praost.
Kogudusele saadetud visioonis “Tööst Kose kogudusega” kirjutab Tauno, et tema jaoks on oluline kõik see, mis ehitab ja kannab sisemiselt. Et oluline ei ole mitte niivõrd eesmärk vaid “seesmärk”,  see kuidas midagi tehakse ja miks tehakse.
       
Tauno puhul tõid koguduse nõukogu liikmed hääletamisele eelnenud arutelu käigus esile tema
vaimulikuks olemise sügavuse ja selle miski, mis seob teda vaimse järjepidevuse hoidjana koguduse eelmise õpetajaga.

Kose kogudus soovib koos Tuhala kogudusega Taunole rohkelt õnnistust ja rõõmu valitud (määratud*) teel, karjaseametis Kose kihelkonnas!
* Jeesus ütles: Teie ei ole valinud mind, vaid mina olen valinud teid ja olen seadnud teid, et te läheksite ja kannaksite vilja ja et teie vili jääks  (Jh 15:16)

Andres Õis

Kose koguduse juhatuse esimees

No comments:

Post a Comment