Tuesday, May 19, 2015

Metsaistutamise talgupäev

Mt 13:23 "Heasse mulda külvatu on aga see, kes sõna kuuleb ja
 mõistab ning siis ka vilja kannab: mõni saja-, mõni kuuekümne-,
 mõni aga kolmekümnekordselt ".

16.mai AD 2015 oli Kose kogudusele olulise tähtsusega päev. Aasumäe taga, koguduse metsaraiesmikul istutati noori, mõneaastaseid männi ja kuuseistikuid. Metsaistutamise talgutele sõitsid kohale ka sõbrad Espoo ja Hollola kogudustest. 


Rein Keskpaik juhatas talgupäeva sisse lühikese palvusega ja kõnetas talgulisi teadmisega, et see, mida oleme ettevõtmas on meie põlvkonna investeering tulevikku, mille vilju saavad maitsta alles meie järeltulijad. 
Enamus kohalesaabunutest istutasid metsa esmakordselt. Rahvatarkus ütleb, et inimene ei ole elanudoma elu asjatult, kui ta on istutanud vähemalt ühe puu. Talgupäeval istutasid 55 talgulist ühtekokku 4800 istikut. 5 liikmeline meeskond oli samal ajal kasulik köögitoimkonnas. Istutajate seas olid ka koguduse kõige pisemad, kellele see päev teiste oluliste kõrval päris kindlasti meelde jääb. Nii vanad kui noored olid sel päeval ja neil tundidel koos ühises osaduses, olid loomise juures, olid ise loojad. Iga kummardus oli kui palvele laskumine. Sundimatu ja sõnadeta. 
Kui palju me oskame näha või kuulda vastuseid küsimustele, palvetele? Jeesus ütles: “Ma räägin neile tähendamissõnadega sellepärast, et
 nad vaadates ei näe ja kuuldes ei kuule ega mõista” (Mt13:13). Kui tähendamissõna külvajast aitab leida vastuseid küsimustele, miks inimeste usuelu on tihti tühi ja miks Sõna viljad alati välja ei paista, siis praktiline ja eesmärgistatud töö võib anda vahel vastused kiiremini, kui vaikne ootamine. Silmad ei valeta kunagi. Töötegijate silmadest peegeldus puhas ja siiras rõõm. Seda rõõmu ei suutnud varjutada ka üllatav teadasaamine lihastest, mille olemasolu nii mõnigi talguline endale esmakordselt teadvustas.



Tänagem Loojat, kelle juhtimisel kõik hästi sujus! Tänagem kõiki talgulisi Kose kogudusest ja kõiki sõpru, kes tulid vabatahtlikult oma panust andma! Aga eriti tänagem meie sõpruskogudusi Espoost ja Hollolast, kelle eeskujul oleme ka ise õppinud andma, jagama ja koostööd tegema.

Usume, et meie poolt istutatu sai heasse mulda ja elagem lootuses, et ka uued põlvkonnad mõistavad – kui tahad saada, siis pead ennekõike ulatama ka abikäed andmiseks.              Andres                              

                                                                                                                                    

No comments:

Post a Comment