Wednesday, February 25, 2015

Eesti Vabariigi 97. aastapäeva kontsert-jumalateenistus

Eesti Vabariigi 97. sünnipäeval kiideti Kose kirikus Jumalat laulude ja palvega
Kose Kammerkoor, Kose Naiskoor Krõõt ning Kuivajõe Meeskoor esitasid kõlavaid helisid tänuks 
ja uhkuseks kodumaale ning kiituseks Jumalale.
Päevakohase palve ja kõne pidas diakon Rein Keskpaik. Vahelugemisi piiblist  lugesid Astrid Ojasoon ja Merle Pussak. Orelil teenis kaasa Anneli Veinberg.

Samal ajal Kose kirikus toimunud kontsert–jumalateenistusega toimusid paljudes paikades Eesti Vabariigi sünnipäevale pühendatud ja Jumala kiituseks teenistused. Kogudusel on hea meel tõdeda, et Kose kiriku Pasunakoor Kahro Kivilo juhendamisel, teenis samal ajal kaasa Narvas, Aleksandri kirikus toimuval jumalateenistusel, millest tegi otseülekande ka Eesti Rahvusringhääling. 
Otsepildi vahendusel võis näha meie muusikuid ja kuulda kaunist ning pidulikku puhkpillimuusikat. Tunnike peale ülekannet leidsime koguduse elektrooniliste kirjade postkastist järgmise kirja, mis oli adresseeritud, tõsi küll, Kahrole :
Tere Kahro!
Parimad tervitused Vabariigi aastapäeval! Just praegu lõppes ülekanne aastapäeva jumalateenistuselt. Tuli tahtmine tänada Sind orkestri väga ilusa kõla eest. Mind tõepoolest üllatas teie mängu tase. Pean ütlema, et hommikul profid (ja ka Kaitseliidu oma) olid üpris karvased. Tõsi küll, väljas on muidugi ikka väljas, aga häälestuda võiks ka seal. Seda meeldivam oli teid kuulata. Oli meeldiv järjekordselt tõdeda, et meil osatakse veel vaskpilli mängida. Suur aitäh ja jõudu ja jaksu! T.S.
Kogudus ühineb eespool toodud tänusõnadega Kahro ja tema pasunakoori aadressil!
Olgem nüüd ja igavesti tänulikud Jumalale, rahu riikidele ja armastust ülekõige!                              
A

No comments:

Post a Comment