Sunday, July 12, 2015

7. pühapäev pärast nelipüha


Armastuskäsk - Nõnda ütleb Issand, kes sind on loonud: Ära karda, sest ma olen sind lunastanud, ma olen sind nimepidi kutsunud, sa oled minu päralt! Js 43:1
Nii ta tuli 11. juunil Kose pastoraati, rõõmsal meelel ja hobuse asemel hobujõud vankri ette rakendatud. Lastiks peamiselt raamatud, sekka mõned vajalikud ja isiklikud esemed, millel kõigil oma lugu rääkida. Rääkimine ei ole aga peamine. Küll aga kõnelemine ja kuulamine, kõnetamine ja kuulmine. Ja lõpuks vaikus, mida inimesed niiväga kardavad. Sest vaikuses, kus kõik müra ümberringi taandub, jõuame üha lähemale iseendale ja seeläbi oma patuse minani. Lihtsam on elada tõde tunnistamata ja pimeduses kui tões ja valguses. Ent Jumala palge ees ei jää miskit varjule. Ja kõige tähtsam koht dialoogis Jumalaga on armastusel,  tingimusteta armastusel. Aga kas me suudame üleüldse ette kujutada, milline on tingimusteta armastus? Sarnaste mõtetega alustas Tauno Kibur täna, 12.juulil oma esimest teenistust Kose koguduse õpetajana, kui oli möödunud täpselt 3 kuud koguduse ees peetud proovijumalateenistusest ja   sellele järgnenud kohtumisest koguduse liikmetega. 

Tänasel jumalateenistusel ristiti ka väike Ada Kelder. 
Teenistus kestis 1h ja 45 min, kirikulisi oli ühtekokku 50 inimest.
Peale teenistust alustas õpetaja suvise leerikooliga. Esimesel korral oli kohal 2 leerilast. Tule Sinagi, kui tunned kutset!

Õpetaja Laur julgustas Oskar Lutsu "Kevades" tulla ka järgmiseks talveks,  tulla et üheskoos õppida. Aga mitmeks suveks, sügiseks, talveks ja kevadeks õpetajad tulevad, seda teab vaid Jumal.
Soovime oma õpetajale  taevaisa õnnistust ja rohkelt rõõmsaid hetki kogudusega koos kasvades ning Jumalat teenides.  

vend Andres

No comments:

Post a Comment