Monday, September 25, 2017

Kose Kogudus Espoo Toomkiriku sügislaadal


16.-17. septembril 2017 osalesid EELK Kose Koguduse esindajad Espoo Toomkoguduse kutsel nende kiriku  sügislaadal. See laat oli korraldajatel juba 10. Tegemist oli üritusega, mis sarnases meie kihelkonnapäevade turuga, kuid oli mastaapidelt kordi suurem. Laat toimus kahel päeval.  Kauplemine, ligi saja kaupleja osavõtul toimus mõlemal päeval kella 10-st 16-ni. Korraldajate  poolt prognoositav külastajate arv ulatus  10 000 inimeseni. Meil oli esimest korda rõõm sellest kõigest osa saada. Kutse laadal osalemiseks edastasid Espoo sõbrad kevadisel külaskäigul Kosele, kus kogudus tutvustas oma tegemisi, sh. pastoraadi renoveerimisplaane. See viimane andiski sõpradele idee kutsuda meid oma laadale müüma, et meie oma inimeste panusega pastoraadi renoveerimisfondi tulu koguda. 

Need kaks päeva olid tihedalt täis kauplemist, suhtlemist, Kose ja meie käsitöömeistrite toodangu tutvustamist.   Ürituse käigus  sai  laadakülastajatele  muuhulgas selgitatud, mis see Kose on ning kus see asub. Tuli juttu nii Kosest üldisemalt, samuti Kose kirikust ja kogudusest.

Laadalkäik oli koguduse jaoks tulemuslik –  Kose kihelkonna ning Espoo koguduse inimeste poolt  annetatud käsitöötoodete  müümisest sai pastoraadi renoveerimiseks, eelkõige  kahhelahju ehituseks, kogutud märkimisväärne summa. Siinkohal tänab Kose Kogudus  lahkeid Espoo sõpru ning omakandi annetajaid: perekond Reinik, Marili Põrk (Lammas Ruudus), Anneli Tisler (Võtikmetsa hobikoda), Lii Keskpaik, Mona Hüreen, Siiri Teivejõe (Loviise vaibad), Ruth Aguraiuja, Kerstin Kask, Anu Kruustamm, Angela Kilk,  Merike Teos,  samuti kõiki teisi toetajaid, kes otseselt või kaudselt panustasid laadalkäigu kordaminekusse.  Aitäh sõbrad, koos suudame palju ära teha.


Kose Koguduse nimel
Katrin Lille
Sulev Mander

No comments:

Post a Comment