Saturday, March 3, 2018

Erkki Lehtonen. In memoriam.



1.veebruaril kutsuti ajalikust elust igavikku meie Hollola sõpruskoguduse endine õpetaja Erkki Lehtonen. 3. märtsil käisime Kahro ja Tiiduga Hollolas ärasaatmisteenistusel. Peielauas luges Erkki lapselaps ette meie kaastundeavalduse (soome keeles). Soome keelde tõlkis selle Kahro Kivilo.

Meie koguduste sõprussidemed ulatuvad 1990-ndate aastate algusesse. Eesti oli


taasiseseisvunud. 50 a. võõrvõimu oli jätnud sügava jälje Eesti arengusse. Eriliselt kannatas meie kirik. Sel raskel hetkel ulatas Soome kirik oma abistava käe. EELK Kirikuvalitsuses oli Soome kiriku poolt saadetud nimekiri nendest kogudustest, kes soovisid EELK-st sõpruskogudust. Meie tollane õp.Randar Tasmuth valis välja Hollola koguduse. Koos abikaasa ja pojaga sõitsid nad Hollolasse ja kohtusid õp. Erkki Lehtosega.
Algas pikaajaline koostöö. Kiriku töötegijate põlvkonnad on vahetunud või vahetumas. Mitmed algaastate töötegijad on läinud igavikuteele, kuid meie sidemed ei ole katkenud.
9.aug.2015.a. käisime siin, et Erkkile üle anda EELK Koostöömedal. See on kõrgeim tunnustus, mis antakse EELK välispartneritele.
Täna oleme eriliselt kurvad, saates head sõpra tema viimsesse rahupaika. Kose kogudus on koos teiega leinas.
Pühakiri ütleb: „Sinu kätte usaldan ma oma vaimu, sest sina oled mu lunastanud, Issand, sa tõe Jumal.“  (Ps 31:6)

Diakon ReinKeskpaik

No comments:

Post a Comment