Monday, August 27, 2012

Kihelkonnapäevade 2. päev


Kihelkonnapäevade teisel päeval toimus Uno Taimla eestvedamisel pastoraadis ajalooõhtu, mille teemaks oli usuliikumine Karla külas. Ennekõike oli juttu vennastekoguduse kongresside läbiviimisest Roogoja talus ja palvekoosolekute pidamisest ka hilisemal perioodil. 1920-tel ja 30-tel võttis neist kongressidest osa mitusada inimest. Kohale tuldi koguni Hiiu- ja Võrumaalt.
Oma mälestusi jagasid need, kes toona olid väikesed lapsed või polnud nad veel sündinudki, kuid mäletasid seda, mida nende vanemad nendest vaimulikest kokkusaamistest olid rääkinud.

Siis kui meie emad kohtusid ...
Ajalooõhtu jätkus kirikumõisa kohvikus, mis tänavu küll ei saanud vihma tõttu terrassil tegutseda, kuid mille kandumine siseruumidesse muutis väga õdusaks meie väikese saali.
Vana Testamendi Laulik ütleb: Päev peab päevale kõnet ja öö kuulutab ööle Jumala tarkust (Ps 19:3).

Reede hilisõhtul lakkas vihm ning algas kirikuöö küünaldes ja vilepilli ning saksofonimuusikas. Meie kihelkonnapäevad on omandanud formaadi, mis meile sobib. Aasta aastalt sujub kõik üha lihtsamalt.
Kirikuöö tipnes vigiiliaga e. ööpalvusega kirikus. Taize ansambel, kes mõnevõrra varieeruvates koosseisudes on meiega viimastel aastatel olnud, leidis endale koha muusikute ukseorvas.

No comments:

Post a Comment