Friday, June 21, 2013

Jaanieelne nädal

Väljas on suur suvi. Eile oli Kosel põhikooli, täna gümnaasiumi lõpetajate lõpuaktus. Traditsiooniks on, et Kose Gümnaasiumi lõpuaktustele kutsutakse tervitust ütlema ka kohalik kirikuõpetaja. Samal ajal tulevad meie kirikuaia kaevikutest välja ühe uued luud ja leiud. 
 
Pastoraati saabus elama uus püsielanik, kellel veel ei ole nime. Võimalikud variandid Halleluja (sõnadest hall kirikukass), Sela (psalmide järgi), Šahh (sobiks teise neljajalgse püsielaniku, Šeigiga), Pilveke, ...
Esiplaanil on arheoloogid ümber igapäevase toidulaua, tagakambrist paistab organist Kahro, kes teeb parasjagu arheoloogilisi väljakaevamisi oma noodikapis. Arheoloogid majutuvad ja söövad kirikumõisas. Head abilised kogudusest valmistavad söögid, toiduaineid oleme osaliseslt saanud Toidupangast, osaliselt headelt inimestelt. Nüüdseks, kui kaevamised on kestnud poolteist nädalat varahommikust hilisõhtuni on kaevajate silmis näha kerget väsimust. Aga vapraimad otsustasid jätkata töid sõltumata saabuvast jaanipäevast.


No comments:

Post a Comment