Saturday, December 17, 2011

3 ja pool advendinädalat

Mida lähemale pühadele, seda kiiremini keerleb jõulukarussell. Kontserdid, peod, esinemised... Munk Martinusel on Paunküla hoolekodus üks usuliselt äärmuslike vaadetega sõber, kes arvab end olevat väljavalitu ja valgustatu ja pärast seda kui olime lasteringiga vanadele esitanud jõuluevangeeliumi, tuli ta ja ütles tähendusrikka naeratusega suul: "Marta, Marta, sa vaevad ennast paljude asjadega". Eks ta ole. Jõulude ajal on see hea kirjakoht, tasuks võtta jutluse aluseks, aga siis muutuks jutlus liialt noomivaks.

Reedel oli Kose koguduses värvikas päev. Lauluring käis jõuluevangeeliumiga Ardu Lasteaias ja Paunküla hooldekdus. Pärast seda tekkis pastoraati seitsmelapseline pere, kes suutsid suure kirikumõisa vallutada ja õhtuks vähemasti pool maja segasummasuvilaks muuta. Aga, mis me laste juures on tore, et kui teist korda ümber söögilaua istusti, et magustoitu süüa, võtsid lapsed ise üles söögilaualu ja pidasid ka ise söögipalve! Perenaine ainult kuulas köögis askeldades ja rõõmustas. Elu läheb edasi!

                                                                                 Õhtul vallutas pastoraadi Kose muusikakooli akordionimängijate osakond. Ka seistmeliikmeline pere kuulas kohustuslikus korras mõned akordionipalad.







Kes mängis varbad ülespoole...

... kes mängis varbad allapoole.

Samal ajal kui suures saalis esinesid lapsed oma vanematele, naaldusid mõned pikast päevast väsinud poisikesed arvuti taha.

No comments:

Post a Comment