Tuesday, May 19, 2015

Muuseumiöö



Kord aastas, laupäevasel maiõhtul avavad muuseumid ja teised mäluasutused oma uksed tavapärasest hilisemal ajal ja tasuta, et tähistada üle-euroopalist muuseumiööd. 
Seitsmes üleriigiline Muuseumiöö, mis sel korral kandis pealkirja “Öös on muusikat”, tõi laupäeva õhtul pastoraati kokku muusikahuvilised, pakkudes samal ajal ka meie koguduse külalistele soomest toredat meelelahutust peale tegusat talgupäeva. Perekond Suurkask esindajatest koosnev pereansambel esitas teemapäevast(ööst) lähtudes lisaks salapärastele öövarjulistele lugudele ka lustakama sõnumiga mitmehäälset ansamblimuusikat. 

Ettevõtmise organiseeris ja kohvilaua kattis Kose-Uuemõisa koduloomuuseumi (asukohaga Kose Gümnaasiumi ruumides) perenaine Marju Verk. 

Huvilised said peale kontserti võimaluse külastada ka kiriku muuseum-arhiiv-raamatukogu. Tosinat inimest, kes seda võimalust kasutasid, ootas aga pärast muuseumiga tutvumist ees juhuslik kohtumine koguduse uue õpetaja Tauno Kiburiga, kes selleks kellaajaks Haapsalust, Jaani kirikus toimunud palverännaku päeva konverentsilt Kosele oli jõudnud. Sellises kohtumises ei oleks midagi erilist, kui see piirdunuks ainult põgusa jutuajamisega. Kuna aga tegemist oli siiski muuseumi ööga, kus külastajad näitasid üles huvi ka kiriku ja koguduse suhtes, siis palus õpetaja õhtu lõpetuseks kõikidel kohalolijatel pöörata oma pale altari poole.  Õpetaja võttis kõik öeldu kokku Taizé lauluga “Me öösel asume teele”.  Kuna kohalolijate seas olid peale kiriku organisti veel ka mõned meie laulva koguduse liikmed, siis oli tunda, kuidas mitmehäälne religioosne laul oli neil hetkil  avamas uksi ka uskmatute südametesse. Rõõm kordaläinud päevast kahekordistus.       A

No comments:

Post a Comment