Saturday, May 2, 2015

Tänud talgulistele!

1Kr 3:7 Nõnda siis ei ole midagi see, kes istutab, ega see, kes kastab, vaid Jumal, kes kasvatab. 

Vihmasest ilmast hoolimata kogunesid 20 vabatahtlikku Kose pastoraati, et anda oma panus "Teeme ära" egiidi all toimuvatele talgupäevadele. Me seisame üsna tihti valikute ees, millistest pealtnäha ei sõltu miskit, mis ei muuda midagi. Ometi oleme alati, enda teadmatagi, millegi olulise tunnistajaks või põhjustajaks. Idutasandil ideedest saavad alguse suured teod, istiktaimedest kasvab mets. Täna tegime algust kirikumetsa istutamisega. Kevadiselt soe vihm mõjus ühtviisi paitusena nii vaimulikule kui ilmikutele, nii kuuskedele kui mändidele aga ka noorimatele talgulistele - Danielile ja Karl Hermanile, kelle jaoks see elu esimene puudeistutamine oli. 

On suur rõõm,  kui vaadates näed ja märkad ka esmapilgul varjatut. Metsaistutajad märkasid teel raiesmikule linnupesa, kus munad sees.
Asjatundjate arvates oli tegu tedre või pigem metsise pesapaigaga. Jääme lootma, et meie pilguheit ei põhjustanud siiski pesa mahajätmist ja uued ei ole ainult puude elulood, mille alguse juures sai täna oldud.
Samal ajal kui mehed metsas istutustöödega ametis olid, toimetas õrnem sugu kirikus raamatukogu kataloogimisega ja kiriku suurpuhastusega. 
Soe supp ja talguliste kosutuseks pakutud piimatooted maitsesid lõunalauas suurepäraselt. 
Talgud väärivad oma nime eelkõige siis, kui osavõtjaid on ka kaugemalt. Meil oli. Aare ja Liina tulid kaasalööma Tallinnast. Eestvedajate tänud kuuluvad nii kaugemalt tulijatele kui ka oma koguduse liikmetele, kelle ühise tegutsemise viljad on rõõmuks kogukonnale ja kiituseks Jumalale.
Paari nädala pärast, 16.mail istutame taas kirikumetsa, et ka järgmisel põlvel aastate pärast oleks põhjust tänada ja otsuseid langetada ning võimalus vajadusel ka puid langetada. 
Kui oled 16.ndal tulemas, anna endast meile teada aadressile kose@eelk.ee               A                                                             





No comments:

Post a Comment