Wednesday, September 19, 2012

43 hollolalast

Täna käisid meil külas 43 inimest Hollola sõpruskogudusest. Kõik nad olid koguduse töötegijad. Põhikohaga. Seitsme töövaldkonna esindajad. Huvitav milline oleks Kose koguduse hetkeseis, kui Eesti ajalugu oleks läinud teisiti, kui sotsialism oleks jätnud meid puutumata ja järgnev individualismi ajastu ei oleks tärganud nii soodsal pinnasel? 
 Päeva alustasime hommikupalvusega kirikus, kus imetlesime Hollola külaliste mahedakõlalist ja väga ühtset lauluhäält. Seal laulis Maariti eestvedamisel ka trio. Pärast palvust täitus kirikumõis kohvilõhnaga, mida tänu toodud külakostile jagub veel pikaks ajaks.
Selle kohviga on tegelikult üks kummaline lugu. Avasime just hiljuti pastoraadi viimase kohvipaki, mille keegi hea inimene oli tegelikult toonud Magdale Vaese Mehe Kaubamajja, ja mõtlesime, et keegi peab minema ja kusagilt võimalikult soodsa hinnaga meie kohvitagavara täiendama. On see ju peaaegu kiriku "kolmas sakramaent" nagu soomlased ise naljatlemisi ütlevad. Aga siis saatis Jumal 43 soomlast, kes tõid külakostiks palju kohvi. Lugu nagu otse mäjutlusest, kus Jeesus ütleb: teie Isa teab, mida teile vaja läheb, enne kui te teda palute! (Mt 6:8)
Hiljem näitasime külalistele ootevalmis MAR-i. Käärkambris muheleb esiplaanil Hollola kirkkoherra Antti Lahtinen. Seejärel taheti pilk peale heita ka me "kaltsukale" ja Kose kalmistule ja juba oligi külalistel aeg taas koduteele asuda. Aga nad jäävad meie eestpalvetesse.

No comments:

Post a Comment