Tuesday, December 4, 2012

1. advent

Ennäe! Üks aastaring on siin päevaraamatus täis saanud. Laupäeval tõime kirikusse jõulukuuse. Väljas paistis ta jälle väiksem, kirikus end välja sirutades osutus üpris suureks. Samas koristasime orelirõdu, et jõuluajal mahuks koorid laulma ja inimesed kirikusse.

Laupäeva õhtul, nagu meil kahel viimasel aastal tavaks on olnud, 1. advendi eelõhtul, süütasime koos Kose kooridega advendiküünla. Kirikus laulsid sel puhul Kose Gümnasiumi lastekoor, poistekoor, mudilaskoor, noortekoor, naiskoor "Meelika", Kose kammerkoor ja Patika külakoor.

Heli Sepp suudab kogu Kose lauljad kokku ajada! Lõpuks võeti oma kaasavõetud küünlaga pühakoja altari eest tuli kaasa ja viidi valgus Kose keskele. Seal lauldi kuusel küünlad põlema ja kuulutrati üheskoos Kosel välja jõulurahu.








Advendiaeg on alanud väga tegusalt. Pühapäeval said Kose kirikus ristitud väikesed Brigitta-Mia ja Eero. Päeval kell 13.15 oli jumalateenistus ka Voose rahvamajas ja 15.00. Alavere rahvamajas ning õhtul toimus Eesti Kunstiakadeemia Kammerkoori kontsert Kose kirikus. Esmaspäeval õnnestus viia Koselt advendituli Kehra Gümnaasiumi algklassidele ja põhikooli lastele. Ja kõike seda läbi ilusa lumesaju.

No comments:

Post a Comment