Friday, December 28, 2012

Jõulude saabumine

Siinkirjutajale on jõulud olnud sedavõrd toimekas aeg, et päevaraamatu pidamise jaoks ei ole lihtsalt aega ega ka jaksu olnud. Nüüd on tummine jõul möödas ja ühtlasi võimalik ka midagi üles tähendada.
 Vähemalt viimased 15 aastat on olnud traditsioon, et Kose Gümnaasium on tulnud talvise koolivaheaja eelsel viimasel koolipäeval enne tunnistuste saamist Kose kirikusse. Tullakse kahes jaos, esmalt väiksemad, siis suuremad, sest kõik 612 õpilast koos õpetajatega korraga kirikusse ei mahuks. Siiski on see haruldane võimalus ühel suurel kooliperel ühiselt koolimajast välja ja jõuludele vastu tulla.Kooli enda koorid laulavad, lauldakse ka ühiselt ja on lühike kõne. Kõik se kokku kestab umbes 30 minutit.
Tänavusest kooli jõulust jäid meelde ühe lapse suured silmad, kes ütles: "Aitäh! See oli nii ilus."
Jõulude eel oleme ikka kirikuga külla läinud ka ümbruskonna hooldekodudele. Ravila hooldekodu asukad on tasapisi ära kolimas, sestap sinna enam polnudki põhjust minna, küll aga käisime Paunküla Vanadekodus. Inimene oma üksinduses ja nõtruses oskab hinnata Kristusega kohtumist sõnas ja sakramendis.

No comments:

Post a Comment