Monday, December 2, 2013

Kui on kutse, tuleb minna ...

... ja rõõmuga kuulutada suurt rõõmu, mis saab osaks kogu rahvale.
Täna kutsuti Kose kirikuõpetaja Kehra Gümnaasiumisse algklasside advendihommikule. Kehra on küll juba naaberkihelkonnas, kuid meil on tekkinud sealse kooliga viimastel aastatel sõbralikud suhted. Ja Koselt on hommikul tõesti kena Kehra poole, tõusva päikese poole sõita. Teed olid libedad, kuid ilm ilus, valgusküllane. Ilus on ka näha kauneid kordatehtud koolimaju, kus Maarjamaa lapsed õpivad.
 Kehras oli võimalus külastada lausa kahte koolimaja, esmalt Gümnaasiumihoonet. Saali kogunesid lapsed kolmandast klassist kuuendani.

Seejärel ootasid esimese ja teiseklassi poisid-tüdrukud vastrenoveeritud algklasside majas. Koos lastega süütasime esimese advendiküünla ja kuulutasime Kehras välja jõulurahu.
Head Soome sõbrad on meie kogudusele kinkinud jõulusõime pisikeste nukkude ja sõime ja palmiga. Tore komplekt on me kirikumõisas ühe pappkarbi sees, kantselei kapi ülemisel riiulil. Iga aasta jõulude eel on nii põnev minna nagu väikese nukuteatriga ja kuulutada jõuluevangeeliumi sel viisil. Lapsed tahavad alati pärast oma silmaga lähedalt jõulusõime vaadata.
Tagasi Kosele jõudes kuldas Jumal oma päikesevalgusega esimest advendinädalat ja vaata, see oli väga ilus!

No comments:

Post a Comment