Saturday, December 7, 2013

7. detsember

Lilled ja küünlavalgus rõõmustavad südant ja silmi. Meie perele on kingitud mõlemaid viimasel ajal rohkesti. Põlev küünal on kristlase jaoks märk Jumala kohalolust. On valguse ootuse aeg. Issand õnnistagu iga heldet kinkikijat!
Kingitud lilli jagub käärkambri lauale, kirikusse, pastoraati, kõikjale me koguduse rohketesse ruumidesse.
Mullu suvel, kihelkonnapäevade ajal, kinkis keegi meile õlelilled, mis praegu rõõmustavad igaüht, kes tuleb kirikumõisa suurde saali. 
Täna sadas veel valget-valget lund juurde ja kirikumägi oli kelgutavaid lapsi täis.
 Viis last, kes pärast kelgutamist kirikumõisa külla tulid, olid siiralt õnnelikud, kui neile sai ülesandeks antud majaesine lumekoristustöö ja auto lumest puhastamine. Tore, kui töö sellist rõõmu pakub!
 
Pärastlõunal kogunes lauluring erakorralisse proovi, et järgmiseks nädalaks meie "Jõuluevangeelium" valmis saaks.
Õhtul toimus aga meie sõsarkoguduse kirikus, Tuhala kirikus üks omalaadne ettevõtmine. Esmakordne siinkandis kui üks ettevõte oma töötajatele midagi sellist pakub. Jõuludeks. Firma "Baltem" alustas oma jõulukoosviibimist kirikus. Neil oli eelnevalt matk Nõiakaevu radadel.


Seejärel tuldi kirikusse, kus laulis Oru Trio, oli väike mõtisklus Jh1:1-14 peale ja palve. Kaks kirikulaulu lauldi ka ühiselt. Edasi läksid baltemlased lähedalasuvasse Männiaru puhkemajja jõulupidu pidama. Hea algatus selle fima poolt! Issand õnnistagu!

Õhtul tõi organist Kahro, kes juhtus sel päeval Tartus käima Pauluse raamatupoest meile uue koduse armulaua jagamise komplekti. Me vanad ja väärikad esemed on nüüd ju kõik muuseumis väljas ja kogusel oli vaja uut komplekti. See saab sisse õnnistatud Paunküla hooldekodu jõulu-jumalateenistusel, kui mitte varem keegi endale koju ei kutsu armulauda jagama.








No comments:

Post a Comment