Friday, December 13, 2013

Luutsina päev ja Danieli nimepäev

Luutsinapäeval oli taas rõõm kirikumõisa kapi otsast võtta alla kast jõuluevangeeliumi tegelaste-nukukeste ja jõulusõimega. Seekord kutsus külla me kihelkonna teisel pool ääremaal paiknev Ardu kool. lastekoor laulis vähendatud koosseisus, sest sel päeval (ja eelneval ööl) oli tohutu torm. Väga paljudes kohtades on elekter ära siiani, kuid Kosel ja Ardus, kuigi elekter öösel oli ära läinud, tuli hommikuks tagasi.
Peab ütlema, et lapsed kuulavad kõikjal jõuluevangeeliumi huviga. Täiesti vaikselt. Mõne näol küll peegeldub vahel kahtlusevari, aga enamik kuulab innukalt ja huviga. Sellest sünnib omakorda rõõm kui saab jagada rõõmusõnumit (ευαγγέλιον kr. k. rõõmusõnum).
 Samasse päeva mahtus ka kirikumõisa perepoja sünnipäeva tähistamine lastega. Käisime Tallinna Lennusadamas, kus lastele oli väga tore sünnipäevaprogramm. Pärast vaatasime üheskoos veel "Titanicu" näitust, mis pakkus samuti toreda elamuse.
Tagasi Kosele jõudes säras kirikumõis tuledes ja saabujaid võttis vastu kaunis muusika. Kose Muusikakooli akordioniosakond pidas me suures saalis oma traditsioonilist jõulukontserti.
Kaks sünnipäeva külalist-poissi, Oto Ben ja Martin, pididki varem Lennusadamast ära kiirustama, et õigeks ajaks olla valmis pilli mängima (küll see advendiaeg on üks kiire aeg!).


Akordioniõpilased esitasid igaüks oma palasid ühekaupa, kuid kontserdi lõpus ühinesid nendega vilistlased, ja kui kõik need lõõtsad lahti tõmmati, siis ... oli võimas! Kontserdi lõpetas "Püha öö".
Õhtu lõpus aga puhus üks poiss kirikumõisa elutoas oma sünnipäevatordi 9 küünalt (mis oli jälle me omakandi Heleni tehtud, samuti nagu kringel me omakandi Maimo tehtud, küll meil on tore (ja magus) kodukant!).




No comments:

Post a Comment